fakti.bgПрез карантинния период много автомобили остават паркирани за дълго време, което неминуемо

...
fakti.bgПрез карантинния период много автомобили остават паркирани за дълго време, което неминуемо
Коментари Харесай

Как да подготвим колата за дълъг престой през карантината

fakti.bg

През карантинния интервал много автомобили остават паркирани за дълго време, което неизбежно се отразява на работоспособността им. Сезонът, в който минусовите нощни температури се редуват със слънчеви дни, също не въздейства добре на редица системи в колата по време на насилствения престой. Руският в. " Аргументи и обстоятелства " поучава какво може да се предприеме, с цел да се избегнат неприятни последици, когато изолацията завърши.

Най-уязвим при дълготрайно обездвижване на автомобила е акумулаторът. През миналата зима той рядко се е зареждал до цялостния си потенциал поради късите пътувания в града, а след месец-месец и половина престой в него сигурно не е останал доста ток. Решението е дълго пътешестване, по време на което генераторът да зареди задоволително батерията, или зареждане благодарение на зарядно устройство вкъщи. Колкото по-стар е акумулаторът, толкоз по-голяма е вероятността моторът да не започва, когато карантината свърши.

Преди насилственото зазимяване е добре резервоарът на колата да се зареди догоре. Причината е елементарна - поради температурните разлики по стените му се образува кондензат, който капе в горивото и се утаява на дъното, защото е по-тежък. Около горивната помпа се образува воден филм и след продължителния престой моторът може да се " нагълта " с вода. Това не е болежка за умиране, само че не е и по никакъв начин потребно за мотора. Пълният контейнер предотвратява подобен проблем.

Превантивната промяна на маслото също е далновидна стъпка преди насилственото " зазимяване " за периода на карантината. Така се заобикаля утаяване на нагари и останки от износването на частите в мотора в картера. Добре е да се сменят и въздушните филтри на мотора и купето.

Изборът на уместно място, където автомобилът да прекара карантината, също не е незначителен. Колата не трябва да бъде спирана под дървета, от които капят сокове по време на цъфтежа. В противоположен случай след месец-два притежателят ѝ може да не я познае. Същото важи и за жици, на които кацат птици. Покривалата правят работа, стига да не са найлонови - те задържат влагата по каросерията, което може да докара до пораждане на наслойка.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР